ACTUA


Tweewekelijks zijn medewerkers van de mutualiteiten Solidaris en CM op vrijdag op De Keeting aanwezig. Iedereen kan bij hen terecht met al zijn/haar vragen over de ziekteverzekering en het aanbod van beide organisaties.

Noteer alvast de volgende zituurtjes in oktober: 07/10 en 21/10 van 10.00u. tot 11.00u.

Ook niet-leden van Solidaris of CM kunnen tijdens het zituurtje op De Keeting terecht.

Belangrijk: zorg er steeds voor dat je je ID kaart en PIN code bij de hand hebt, zo kunnen zij vlot aan je gegevens.


BREAKING!

Aanstaande donderdag, 28 januari om 10u, starten we met de werkgroep "Armoedebestrijding". Vraag je je ook af wat een KansArmoedeNetwerk doet, hoe een Eerstelijnszone werkt of wat een Netwerk tegen Armoede is? Wil je samen met ons armoede bij de wortels aanpakken? Doe dan zeker mee! Fysiek kunnen we 4 mensen ontvangen in De Keeting. Digitaal volgen? Geen probleem! Schrijf je gauw in via 015 27 09 25 of mail natasja@dekeeting.be. Uiteraard volgen we de maatregelen die gelden om alles corona-veilig te laten plaatsvinden. Tot donderdag


De Sint kan dit jaar helaas niet op De Keeting langskomen. Met deze videoboodschap wenst hij de Keetingers in ieder geval toch te ontmoeten en te begroeten. De Sint heeft De Keetingers dus zeker en vast niet vergeten. Hij en zijn Pieten hebben ook nog heel wat pakjes en lekkers achtergelaten op De Keeting. Vanaf 7 december is dan ook elk Keetinger welkom om een pakje en wat lekkers te komen ophalen op De Keeting en dit op maan-, donder- of vrijdag tussen 10.00u. en 12.00u.

STOPZETTING BINNENBRENGEN KLEDIJ !

Wegens het stijgend aantal coronabesmettingen, kunnen we voorlopig geen kledij meer in ontvangst nemen en dit voorlopig tot en met 31/12/2020.

Via deze weg willen we ook iedereen nogmaals bedanken voor het massaal brengen van kledij de afgelopen weken! We hopen jullie zo snel mogelijk weer te mogen begroeten.

Zitdagen belastingen!

Mensen die GEEN vereenvoudigde aangifte hebben (bruine enveloppe) EN die vorig jaar ook beroep gedaan hebben op de hulp van de belastingen kunnen ook dit jaar hulp krijgen vanuit FOD financiën. Wens je hier graag beroep op te doen gelieve ons dan voor 29/06 de volgende gegevens te bezorgen: Naam – Voornaam – Rijksregisternummer en Telefoonnummer. Deze info kan je ons altijd telefonisch (015 27 09 25) of per mail (info@dekeeting.be) bezorgen.

Pakketjes met handgel en mondmaskers zijn ook te verkrijgen op De Keeting mocht je deze nog niet ontvangen/gekregen hebben via een andere deelnemende organisatie. Graag een seintje wanneer je hiervoor zou langskomen. Dit kan op maan-, donder- of vrijdag tussen 10.00 en 12.00uur. Indien je flacon met handgel op is dan kan je dit ook steeds laten bijvullen op De Keeting.

Corona virus: opschorting van onze werking!

De Keeting vzw kreeg vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid de opdracht om haar groepsactiviteiten en bijeenkomsten op te schorten tot nader order. Dit betekent dat De Keeting haar deuren tijdelijk sluit en dat alle geplande activiteiten afgelast worden (bingo, overleg met Kabinet, Paasactiviteit, repair café,...). Ook kledij kan tijdelijk niet meer geleverd worden.

Wat kan intussen wel?

- Je kan telefonisch contact met ons opnemen op maandag, donderdag en vrijdag tussen 10u en 12u indien je individuele/administratieve vragen hebt (geen medische vragen over het coronavirus),

- Je kan op afspraak kledij komen wassen,

- Je kan op afspraak gebruik maken van bad/douche,

- Facebook en website gebruiken om op de hoogte te blijven.

Onze oprechte excuses voor dit ongemak!

Wij hopen elkaar gauw terug te kunnen ontmoeten!

Voorlopige stopzetting ontvangst kledij!

Wegens tijdelijke sluiting van onze werking t.g.v. de Coronacrisis, kunnen wij momenteel geen kledij meer verwerken. Mogen wij daarom vragen om kledij niet voor de deur te leggen om te voorkomen dat deze onbruikbaar wordt voor magazijn/winkels én om te voorkomen dat deze zich opstapelen in het magazijn wegens afwezigheid van onze broodnodige vrijwilligers... Magazijn en winkels zijn immers ook gesloten tot nader order. Wij hopen jullie leveringen zo snel mogelijk terug te kunnen ontvangen. We houden jullie graag verder op de hoogte. Intussen... bedankt voor jullie begrip!

Van 29 februari tot 8 maart 2020 vieren we de 33ste Week van de Vrijwilliger. Het thema is ‘Puur Vrijwilligerswerk’ omdat de inzet van vrijwilligers essentieel is. Zuiver engagement moeten we koesteren!

In het bijzonder wensen we onze vele vrijwilligers die onze vereniging rijk is van harte te bedanken!

Geknipt, een samenwerkingsverband van onder meer de armoedeverengingen De Keeting en De Lage Drempel, maakt van onderwijs een punt in Mechelen tijdens de Werelddag van Verzet tegen armoede op 17 oktober 2019 (RTV reportage)


Keetingweekend 13-15/09 De Haan aan zee

We nemen afscheid van Naomi op 29 maart 2019. Veel succes met je nieuwe job! Eveneens een fijn weerzien met een aantal ex-collega's

Jaarlijkse verwendag voor onze tientallen vrijwilligers in BA Campus Stassart op 26 februari 2019