Werking

DIENSTEN

  • Kledinghoek

Open op maandag, donderdag, vrijdag van 10.00u tot 12.00u. Elke dag mag je 5 gratis kledingstukken voor volwassenen en kinderen meenemen.

  • Badkamer

Er is een bad en douche beschikbaar, waar je je gratis kan komen opfrissen. Handdoeken en toiletgerief is hier aanwezig.

  • Wasmachine en droogkast

Er is een wasmachine (€1.50), droogkast (€1) en wasmiddel beschikbaar. We werken met een inschrijvingslijst, waar je naar kan informeren op de bureau.

  • Maaltijden

Op maandag serveren we brood met beleg (€1), op donderdag brood, beleg en soep (€1) en op vrijdag een warme maaltijd (€2,5). Voor de warme maaltijd dien je je ten laatste in te schrijven op donderdag voor 13.30u.

  • Pc-hoek

Van de computers in de ontmoetingsruimte kan je gebruik maken voor ontspanning, informatie op te zoeken,... Hulpvragen hebben altijd voorrang.

  • Telefonie

In de bureau is er een telefoon beschikbaar waar je gratis met mag bellen indien je een hulpvraag hebt. Voor persoonlijke gesprekken vragen we €0.25 per gesprek.

SCHAKELEN

De werknemers van De Keeting staan altijd klaar om een luisterend oor te bieden. Indien nodig, helpt De Keeting je dan verder op weg naar de juiste diensten, organisaties, etc. Een belangrijke taak van De Keeting is dus ‘schakelen’ = verbinden met. Schakelen gebeurt op verschillende niveaus.

Ten eerste hanteren de medewerkers van De Keeting de empowermentvisie om de personen die leven in armoede de schakels (terug) te laten vinden met zichzelf. Er wordt tijd gemaakt voor alle verhalen van alle bezoekers. Het realiseren van verbindingen met anderen staat ook centraal in onze ontmoetingsruimte.

Daarnaast vormt De Keeting een draaischijf tussen de mensen in armoede en het bestaande voorzieningen– en hulpverleningsaanbod.

We bieden dus zelf geen hulpverlening aan maar we helpen je op weg naar de juiste dienst/organisatie.

STRUCTUREEL WERKEN

Door het contact met de doelgroep worden knelpunten bovengehaald die zich in onze samenleving voordoen. Deze knelpunten worden o.a. voorgelegd op het KansArmoedeNetwerk (KAN). De Keeting is voorzitter en trekker van het KAN.

Een aantal keer per jaar zetelt de Schepen van Welzijn mee in het armoedeoverleg. Op deze manier kunnen we geformuleerde beleidsaanbevelingen voorleggen en aftoetsen bij het beleid zelf.

Daarnaast gaat er ook tweejaarlijks een themawerking van start in samenspraak met de bezoekers van De Keeting. Knelpunten worden besproken en er wordt naar beleidsmatige alternatieven gezocht.

De Keeting werkt met een aantal vaste krachten om deze drie pijlers te realiseren, maar steunt ook op vrijwilligers. Er zijn verschillende werkgroepen waar vrijwilligers zich kunnen aansluiten.

Bij interesse, neem zeker een kijkje bij 'Werkgroepen'.